Események

A fesztiválok idején  Budapesten  életre kel  a művészeti , a kortárs művészeti ,a klasszikus , a könnyűzenei , a film és  a képzőművészeti  alkotások széles skálája. A programok izgalmas repertoárját kínálják a színház, tánc, zenei és művészeti előadásoknak.

A legnagyobb és legrangosabb kulturális fesztivál Budapesten a Tavaszi Fesztivál, ez vonzza a klasszikus zene, az opera és a jazz rajongókat  szerte a világon. A fesztivál kinőtte magát Európa egyik legnagyobb kulturális eseményévé, ahol  opera, hangverseny, balett és színházi előadások sora tekinthető meg.

Egy különleges fesztivál, a Sziget Fesztivál, nagyon népszerű a fiatalok és  rockfesztivál rajongók körében , közel 400 000 rajongót vonz  több mint 70 országból, egy gyönyörű szigeten a belváros szívében komplett fesztivál- és üdülési élményt nyújt.  Non-stop party , szuper élő koncertek, sok  nemzetközi látogató akik a város által kínált turisztikai lehetőségeket is kihasználják.A Sziget sok fesztivál egyben, egy egy hétig tartó non-stop esemény kb. 60 programhelyszínnel és mintegy napi 200 programmal.

Ne feledkezzünk meg a sok élelmiszerhez kapcsolódó fesztiválról sem, mint  pl. a Sajt Fesztivál, Bor Fesztivál és Pálinka Fesztivál és még sok más, ahol megkóstolhatják Magyarországot.

Reméljük, meglátogatja a várost, és saját maga fedezi fel  a sok lehetőséget  amit Budapest kínál!