Fizetési módok

Fizetési módok

Honlapunkon keresztül  történő foglalások kötelezettséget jelentenek, a megjelölt árak Euro-ban vannak feltüntetve. A megadott termékek  árai  mind végső árak, mind tartalmazzák az adókat is, szállás esetében a reggelit is, de további költségek nem kerülnek felszámitásra.

A foglalást legkésőbb 14 nappal érkezés előttig ki kell  egyenlitve, különben fentartjuk a jogot, hogy a foglalást töröljük.

A következő fizetési módok közül lehet választani :

  • Közvetlen banki átutalás:

A fizetést a foglalást követő  10 napon belül  kérjük közvetlenül a bankszámlánkra beutalni, használja a rendelési azonosítót közleményként.
Amennyiben a foglalás az érkezést megelőzően 10 napon belül történik, akkor azonnal kérjük a kiegyenlitést.

  • PayPal:

PayPal szabvány  alapján történik a fizetés, az ügyfelek PayPal számlái között kerül elszámolásra.

  • Hitelkártyák + iDEAL:

Hitelkártyával is fizethet, holland ügyfeleink a Hollandiában alkalmazott iDEAL módon keresztül fizethetnek.

A hitelkártyás fizetésnél a foglalást követően a foglalás összege leemelésre kerül, ha  az ügyfél megadta az engedélyt a fizetéshez. Minden megrendelés azonnal feldolgozásra kerül.
Ha a hitelkártya-adatok nem bizonyul helyesnek, vagy a kártya nem terhelhető, vagy az átutalás nem érkezik a GoBudapest számlájára, akkor küldünk Önnek egy figyelmeztetést.

Ha a fizetés ezt követően sem érkezik meg akkor fentartjuk a jogot, hogy a foglalást töröljük.
A foglalás törléséről is küldünk Önnek e-mailben értesitést.

Csoportos foglalások esetén a kifizetések kizárólag banki átutalással történnek  a bankszámlánkra.

Abban az esetben, ha azt tapasztalja hogy harmadik fél által jogosulatlanul használta a hitelkártyát, kérjük, jelezze, hogy a hitelkártya-szolgáltatójának  és azonnal lépjen kapcsolatba velünk e-mailben a reservation@gobudapest.com .