Kávézók

RUSZWURM CUKRÁSZDA – a legrégibb cukrászda Budapesten
Budapest, Szentháromság utca 7., Várnegyed, Szentháromság tér közelében
http://www.ruszwurm.hu

rusz1rusz2

A Ruszwurm a legrégebbi cukrász dinasztia Budapesten, amelynek kávézói és cukrászdái még ma is üzemelnek. A budai várban, a Szentháromság utca 7. számú házban 1827-ben kezdte meg működését Schwabl Ferenc cukrász, és e helyen máig megszakítás nélkül működik. Ma a Ruszwurm egyenlő a tradícióval. A cukrászda belseje puritán, népies, kissé robusztus, mintha visszatérne a 19. századba. A különfélepogácsáik, réteseik és a város egyik legjobb krémeséért egy látogatást mindenképpen megér.

 

 
 
 

GERBEAUD KÁVÉHÁZ – egy édes hely Budapest szívében 1858 óta
Budapest, Vörösmarty tér 7., 
http://www.gerbeaud.hu

ger1ger2

A legendás Gerbeaud, Budapest szívében, a Vörösmarty téren, méltán büszkélkedik azzal, hogy az elsők egyike Európa legrégibb, legnagyobb, tradíciókban leggazdagabb és leghíresebb cukrászdái és kávéházai sorában. A cukrászdát 1858-ban Kugler Henrik alapította, a következő tulajdonos, Gerbeaud Emil a századfordulóramár világhírűvé tette. 1998-ra nagy műgonddal és szeretettel újjáépítve, megifjodva, de a régi patinás atmoszférát árasztva várja a finom ízek szerelmeseit. A hangulatot a gazdag stukkódíszítés, a pompás csillárok, a márványlapos asztalok, a falak nemes fa- és brokát borítása egymással remek harmóniában teremtik meg, így a nagy hagyományú kávéház atmoszférája egyszerre elegáns és otthonos. A Gerbeaud kávéház kínálatában a klasszikus Dobos torta, Esterházy torta és Gerbeaud szelet mellett egyéb kulináris gyönyöröket okozó termékeket is kínálnak.

NEW YORK KÁVÉZÓ –  2011-ben a Világ Legszebb Kávéháza
Budapest,  Erzsébet körút 9-11., 
http://www.newyorkcafe.hu

newy1 newy2

2014-ben 120. születésnapját ünneplő New York, több mint egy kávéház. Irodalmi életünk örökös helyszíne, a városba látogató turisták és a művészetkedvelők találkozóhelye, a kifinomult gasztronómia fellegvára. Budapest leghíresebb és a világ legszebbjének is megválasztott kávéházát az egyik legkiemelkedőbb fővárosi szálló, a Boscolo Hotel Budapest földszintjén alakították ki a pezsgő belvárosban. Arisztokrata atmoszféra, a boldog békeidők hangulata fogadja a vendégeket a ragyogó, arannyal és márvánnyal borított, fával és kristállyal díszített környezetben.

 
 
 

CENTRAL KÁVÉHÁZ
Budapest, Károlyi Mihály utca 9 .
http://www.centralkavehaz.hu

central2   central1

A város szívében, a nyüzsgő bevásárló utcáktól néhány lépésre található. Az 1887-es alapításával a Centrál Kávéház a legrégibb éttermek és kávézók közé tartozik. A hagyományt és a történelmet képviseli, noha nyitott az újításokra. Gyönyörű, patinás belső, festmények, művészi díszítő elemek, jó fények és kidolgozott faborítása teszi igazán egyedivé. Konyhája leginkább a magyar gasztronómiát követi kifogástalan desszertekkel és a tiszta kávé élményével.

1 2 Következő