Serfőzdék és Borházak

SERFŐZDÉK, KÉZMŰVES SÖRÖZŐK

Élesztő
Budapest IX. kerület, Tűzoltó utca 22.
Nyitva: hétfő-vasármap 15-03
http://www.elesztohaz.hu

Élesztő2 élesztő1

Az Élesztő 2013 tavaszán nyílt, mint az első – és azóta is egyetlen – komoly méretű kézműves söröző, melyben 21 csapról folynak az addig csak hébe-hóba csapolt magyar kézműves sörök. Mivel az Élesztőt a Főzdefeszt – Első Hazai Kézműves Sörfesztivál – szervezői nyitották, itt a közönség első kézből férhet hozzá a legizgalmasabb, legkülönlegesebb magyar főzetekhez. Miközben igyekeznek a magyar és nemzetközi élvonalat bemutatni, arra is figyelnek, hogy mindig legyen csapon elérhető árú mindennapi jó ivósör is. Az Élesztő soha nem csupán egy söröző akart lenni, hanem egy kulturális szórakozónegyed egy underground plaza megteremtése volt.

 

Kandalló Kézműves Pub
Budapest VII. kerület, Kertész utca 33.
Nyitva: vasárnap-csütörtök: 16-00, péntek, szombat: 16-03
http://www.kandallopub.hu

Kandalló2 Kandalló1

A KandallóKézműves Pub a nevét az egykor itt működő kandalló üzlet után kapta. Itt nem csak a lobogó tűz és az ötletes kézműves dizájn biztosítja a családias hangulatot, hanem az is, hogy jó eséllyel leszünk képesek az este végére barátokként tekinteni az itt dolgozókra. Itt tényleg fontos, hogy jól érezzük-e magunkat, és a szakácsot sem szeretné senki a konyhában rejtegetni; ha a forgalom engedi, örömmel viccelődik és beszélget a vendégekkel.
A Kandalló leginkább egy ivós hely változatoskézműves választékkal. Sör Békésszentandrási, Rizmajer, Gyertyános, a borS zemestől, Szecskőtől, Szentesitől, Barta Károlytól, Légli Gézától érkezik, a pálinkát pedig a Márkházi és a Gyulai biztosítja.

 

Léhűtő Kézműves Söröző
Budapest VII. kerület, Holló utca 12-14.
Nyitva: hétfő-csütörtök: 16-02; péntek-szombat: 16-04; vasárnap: 16-00
https://www.facebook.com/lehuto.kezmuvessorozo

Léhűtő2 Léhűtő1

A Léhűtő Kézműves Söröző ütős sörválasztékkal várja a vendégeit. Hat csapról kínálják a magyar kézműves sörök mindig megújuló választékát, a további nagyjából 30 féle sört pedig üvegben kaphatjuk meg; ezek között találunk magyar kézműves és külföldi minőségi söröket egyaránt. A határainkon túlról a legjobb IPA-kat, stoutokat, weizeneket és dubbeleket kóstolhatjuk itt; a magyarokat üveges formában a Rizmajer, a Békésszentandrási, az Ogre Söre és a Tuck Barát képviseli.

1 2 3 4 Következő